TOP 7 Kuih Raya List

Thank you so much for your orders up to this point. I’d like to announce that orders for “Katalog 2” & “Katalog 3” are officially closed for Aidilfitri 2007 season. However, we still accept orders from “Katalog Kuih Raya 1”.

Some of you guys may have received your kuih raya… macamana? Sedap tak? ūüėČ Ramai yang dah rasa nak order lagi…

Many are still waiting for theirs.. so hold on people… massive deliveries and self-pickups may start tomorrow or the day after.

After consolidation of all orders thus far, for fun’s sake, we have created our own TOP 7 Kuih Raya based on the orders received for each item compared to total orders received…

Here it is… your TOP 7 Kuih Raya list! (drum roll please… )

Number 7: Chocolate Almond cookies – 4% (We still accept orders!)

Chocolate Almond

Number 6: London Almond – 5% (Orders closed!)

London Almond

Number 5: Kuih Samprit – 5% (Orders closed!)

Kuih Samprit

Number 4: Coffee Rings – 7% (Orders closed!)

Coffee Rings

Number 3: Ginger Oats – 8% (Orders closed!)

Ginger Oats

Number 2: Mama Carries – 18% (Orders closed!)

Mama Carries

And your NUMBER ONE KUIH RAYA is….

DENMARK COOKIES – 26% (and we still accept orders!!)

Denmark Cookies

The rest of the cookies represent 27% of all orders… this TOP 7 list will be finalized and updated on October 10th, 2007.

Advertisements

Announcement…

Thanks to those who have ordered so far… sambutan amat di luar dugaan sama sekali… terima kasihla banyak-banyak… ingatkan nak promote kat kengkawan and family je… rupanya ramai jugak kawan baru yang kami perolehi… alhamdulillah…

InsyaAllah pesanan anda semua akan dipenuhi dalam minggu depan dan minggu lagi satu…

Buat makluman… tempahan untuk kuih raya Katalog 2 akan ditutup pada hujung minggu ini (Ahad, 23 September 2007). Kuih-kuih yang terlibat adalah:

Coffee Rings, Ginger Oats, Mama Carries, Chocolate Chip Cookies, Chocolate Shortbread Cookies, London Almond, Almond Cookies, dan Kuih Samprit (see pictures here..)

Tempahan-tempahan untuk Katalog 1 & Katalog 3 masih lagi dibuka untuk musim Aidilfitri 2007 ini sehingga 28 September 2007.

Harap maklum.

Sedapnye London Almond kita…

London almond London almond

London almond London Almond

Sedapnyeee… London Almond cookies kita… another best seller!

Ada setengah London Almond yang kita tengok cokelat dia kat atas je.. kita punya london almond dicelup dalam cokelat sepenuhnya. And tengok tu… inti dia… badam sebijik!

Lebih badam dari kuih! hehehe…

Tempahan seperti biasa… disebabkan sambutan di luar jangkaan pada tahun ini, kemungkinan besar tempahan akan ditutup hujung minggu ini untuk sesetengah jenis kuih. Cepat! Cepat! Jangan terlambat!

London Almond

LONDON ALMOND

Sedapnye Denmark Cookies…

denmark cookies denmark cookies

denmark cookies denmark cookies

Sedapnyeeee… Denmark Cookies… definitely one of our best sellers!

Kalau sebelum ini hanya gambar luaran sahaja diambil, kali ini cuba kita lihat isi kandungan di dalam.

Bebola adunan¬†kuih ini dibakar, dipped in melted chocolate, dan digulingkan di atas “crushed” roasted peanuts… memang menjadi kegemaran sesiapa yang pernah menikmati kelazatannya…

Tempahan masih dibuka sekarang. Hubungi Ja di 012-3159254 atau pun rakan-rakan agen kami yang mengenali anda.

Denmark Cookies

DENMARK COOKIES

Katalog Kuih Raya 3 – Tart Nenas

Sila ke laman web terbaru kami di http://www.kuihraya.com.my untuk paparan terkini KUIH RAYA KELANA JAYA mulai Musim Aidilfitri 2009. Terima kasih. Klik sini!!

Tart nenas is our family’s favorite kind of kuih raya. Based on resipi tart nenas turun temurun, kami perturunkan resepi ini kepada supplier kami supaya kami terus dapat menikmati tart nenas ni tanpa membuatnya… hehehe… disebabkan lain orang, lain rasa.. kami hidangkan katalog khas untuk tart nenas…

Berikut adalah bermacam-macam bentuk tart nenas berdasarkan resipi keluarga turun temurun: Tart Nenas Palang, Tart Nenas ABC, Tart Nenas Gulung (N)

TART NENAS PALANG

Tart Nenas Palang

TART NENAS ABC

Tart Nenas ABC

TART NENAS GULUNG (N)

Tart Nenas Gulung (N)

Katalog Kuih Raya 2

Kuih raya lagi! Jangan lupa, sebarang pertanyaan atau pesanan boleh diajukan kepada Jamilah (Ja) di 012-3159254. Anda boleh juga emailkan ke jamilahkj[at]yahoo.com

Ramai yang bertanya… sedapke kuih raya ni? Jawapannya… kami sekeluarga dah bertahun-tahun asyik makan kuih raya yang digambarkan di sini. Kalau tak sedap, kami tak jual… hehe… anyways, lain orang… lain taste bud dia..

Sambungan katalog kuih raya…

COFFEE RINGS ( Best Seller! )

Coffee Rings

Coffee Rings ni nak tau sedap ke tak, it has been one of our best sellers for the past few years. We have a customer who has been ordering 100 bottles (50 pcs each) for the past few years without fail, as hampers to be given to friends and families. Rasa dia macam nescafe/coffee macam tu… and sprinkled on top with roasted peanuts. Yumm!

GINGER OATS ( Best Seller! )

Ginger Oats

Ginger Oats ni jugak another best seller! Rasa halia & oats… sedaap!

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip¬†Cookies ni jugak tak kurang sedapnya! Tengok gambar tu, penuh dengan chocolate chips, sarat dengan pelbagai kekacang… very nutty!

MAMA CARRIES ( Best Seller! )

Mama Carries

Mama Carries ni is a definite best seller! Our version of Mama Carries ni kat dalam dia ada roasted cashew nuts (gajus) and topped with delicious chocolate swirl. Kalau dah rasa, mesti nak order lagi!

CHOCOLATE SHORTBREAD COOKIES

Chocolate shortbread

Chocolate Shortbread ni cantik dan sedap! Rasa seperti Danish butter cookies yang dicelup dalam melted chocolate dip.

LONDON ALMOND ( Best Seller! )

London Almond

London Almond mesti kena ada di atas meja pada masa hari raya ni… kalau kat Lembah Kelang ni tak sah kalau raya takde London Almond! Biskut badam yang disaluti cokelat amat cantik, sprinkled with roasted almond.

ALMOND COOKIES

Almond Cookies

Almond Cookies ni quite traditional lah jugak. Biskut badam, kata orang Melayu… hehe. Sedaap!

KUIH SAMPRIT ( Best Seller! )

Kuih Samprit

Kuih Samprit ni memang tradisional! Sedaaap sangat! Rapuh on the outside, melts in your mouth… mmmm…. best!

Katalog Kuih Raya I

Dihidangkan contoh kuih raya yang akan menemui anda di sekitar Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Subang Jaya dan Shah Alam.

All prices shown are for 50 pieces.

Untuk keterangan lebih lanjut, sila contact Jamilah (Ja) at 012-3159254

DENMARK COOKIES ( Best Seller! )

Denmark Cookies

CHOCOLATE CORNFLAKES ( Kid’s Favorite! )

Choco Cornflakes Cookies

SHORTBREAD COOKIES ( Rayyan’s favorite! )

Shortbread Cookies

CHOCOLATE BUBBLE RICE ( Rayyan’s Favorite! )

Chocolate Bubble Rice Cookies

VAN HOUTEN COOKIES

Van Houten Cookies

CHOCOLATE ALMOND COOKIES

Chocolate Almond